Het Wassende Water op 22 oktober

Van 15 t/m 30 oktober is de najaarseditie van de Week van Ons Water. We haken hier weer bij aan en maken een combinatie met ons 150-jarig bestaan.
We brengen op zaterdag 22 oktober om 16.00 en 20.00 uur de prachtige vertelvoorstelling Het Wassende Water van Gerda Hoogendijk naar het Gemaal. Het is een vrije vertaling van het gelijknamige boek van Herman de Man.

In de Lopikerwaard leeft rond 1900 de rijke boerenfamilie Beijen. Zoon Gieljan kan niet overweg met de straffe regels van zijn moeder. Hij moet voldoen aan normen en tradities van de boerenstand, maar het past niet bij hem. Hij gaat op zoek naar wat hem gelukkig maakt. Die zoektocht gaat niet vanzelf. Later in zijn leven wordt Gieljan gevraagd als hoogheemraad. Hij zet zich met hart en ziel in. Hij stijgt op de maatschappelijke ladder en in aanzien bij de boeren. Maar op een duistere nacht stijgt ook het water …..

Het verhaal speelt zich af aan het begin van de vorige eeuw maar is geenszins gedateerd! De hoofdpersonen leven met vragen en thema’s die ook nu nog actueel zijn. De voorstelling wordt muzikaal begeleid door Janet van Diest op accordeon en Jean Marie Dosogne op piano.
Kosten: € 10,- p.p.
Duur voorstelling: ca. 50 minuten.
Reserveren: via bestuur@gemaalhaastrecht.nl o.v.v. Herman de Man.

Print Friendly, PDF & Email