Museum Paulina Bisdom van Vliet

Het héél andere museum; dat van Paulina Bisdom van Vliet

Haastrecht kent twee musea, het schitterende Museum Paulina  Bisdom van Vliet en het boeiende poldermuseum Gemaal De Hooge Boezem. Zij liggen beide in de Hoogstraat van Haastrecht op 5 minuten lopen van elkaar. Het karakter van beide musea verschilt sterk.

Museum Paulina Bisdom van Vliet toont een 19e eeuws patriciërshuis met een rijk interieur in de staat waarin de laatste bewoonster het naliet. Het museumgemaal wijst, vanuit een monumentaal poldergemaaltje, op de geschiedenis van de waterhuishouding in de omgeving van Haastrecht, met een doorkijk naar de toekomstige waterproblematiek. De bezoeker wordt in beide musea te woord gestaan door een deskundige en enthousiaste gastheer of gastvrouw.

Volgens het principe ‘zoveel hoofden zoveel zinnen’ bieden Museum Paulina Bisdom van Vliet en poldermuseum Gemaal De Hooge Boezem aan groepen de mogelijkheid om zich volgens de voorkeur van de deelnemers te verdelen over beide musea: één deel van de groep bezoekt het ene, het andere deel het andere museum.

Voor afspraken hierover, laten we de organisatie graag aan u over. Museum Paulina Bisdom van Vliet  is te bereiken via T 0182 501354   en E info@bisdomvanvliet.nl. Onze gegevens vindt u hier.

image002          image004

Print Friendly, PDF & Email