Een locatie om te gebruiken

Het Gemaal stelt graag haar deuren open voor bijzondere gelegenheden. Bruidsparen weten ons te vinden voor een mooie huwelijksreportage buiten of binnen tussen de indrukwekkende machines. Maar ook de organisaties van het Verhalenfestival tussen Oud en Nieuw en de Krimpener Kunstwaard waarderen ons prachtig pand. Niet voor niets luidt het spreekwoord ‘een goede buur is beter dan een verre vriend’.

Heeft u iets te vieren? Denkt u dan eens aan een rondleiding bij het Gemaal, in combinatie met een wandeling, een vaartocht over de Hollandsche IJssel of met een bezoek aan Boezemmolen nr. 6. Vraagt u gerust naar onze suggesties. Ook is onze vergaderruimte op afspraak te reserveren. Het biedt plaats aan zo’n 20 personen.

Eerste jubileumboekje Gemaal voor wethouder Ria Boere

In 202o ontving wethouder Ria Boere van de gemeente Krimpenerwaard het eerste exemplaar van het jubileumboekje van het Gemaal. Dit boekje verhaalt over het wel en wee van het Gemaal en de vrijwilligers in de afgelopen 25 jaar. Over de ontwikkeling van bezoekerscentrum tot een bijzonder museum, waar het om het waterbeheer gaat, om bodemdaling en om zeespiegelstijging.

Boere heeft in haar portefeuille onder andere infrastructuur en deltawerken. ”Water, daar kunnen we in Nederland niet omheen. Hoosbuiten, peilbesluiten, gebiedsovereenkomsten, de polder. We hebben ermee te dealen. Daarom is het zo mooi dat dit Gemaal vertelt waarom we in West-Nederland kunnen wonen, werken en recreëren.” Temidden van de samenstellers is er een fotomoment. V.l.n.r. Joost Elias, Ria Boere, Klaas Dogterom en Nanko Dijkveld Stol.
Een jubileumfeest zit er dit jaar niet meer in. Vandaar dat de bestuursleden van het Gemaal persoonlijk de vrijwilligers van het Gemaal het boekje met een attentie bezorgen.

 

Print Friendly, PDF & Email